Kökstrender 2020

Naturmaterial, modiga färgval och hållbart sammanfattar kökstrenderna för 2020. Borta är slit- och slängköken i laminat, nu är det trä, sten och andra gedigna material som gäller. Klimatmedvetenheten är större och de kök vi bygger idag ska hålla länge.

Köket kallas hemmets hjärta av många olika anledningar. Det är här livet ständigt pågår. Här samlas familjen runt bordet för middagar, du träffar vänner över ett glas vin eller slänger i dig frukosten på vardagarna när du försovit dig. Köket behöver fungera i alla lägen. Det funktionella är därför en viktig trend i år – köket ska helst vara enkelt och minimalistiskt men uppfylla alla krav som finns i vardagen. Det ska finnas smarta förvaringslösningar men inga onödiga dekorationer för syns skull.

De bästa materialvalen 2020

2020 renoverar du hållbart och klimatsmart, gärna med återvunna material och föremål som har en historia. Borta är tanken på att kök ska slitas ut och bytas ut vart tredje år när trenderna förändras. Köket 2020 ska därför vara gediget, elegant och tidlöst. Naturmaterial som trä får gärna synas och skapa en värme i det annars enkla köket. Här finns många alternativ – ljus nordisk björk eller mörk och livfull valnöt. Välj gärna bänkskivor i sten som håller länge och som ytterligare förstärker det eleganta intrycket. De varma färgerna i materialet ger ett kök som är minimalistiskt och enkelt men som samtidigt känns varmt och inbjudande.

Färgmässigt vågar du mer än tidigare år också när det kommer till köket. Färger som murrig orange samsas med mörkt grönt, mint och blått för den som vill vara trendig. De lite dovare färgerna dominerar och hänger ihop med den naturliga och eleganta trenden.

Personliga kök är alltid trendiga

Den tredje trenden är att inredningen fortfarande ska kännas personlig. Hur du använder ditt kök påverkar hur det ser ut, det ska spegla den du är. Om du älskar att bjuda över vänner och laga mat tillsammans ska det återspeglas i ditt kök som gärna får var uppbyggt kring det sociala. Det finns inga rätt och fel utan handlar om att utgå från dina egna behov för att skapa något som är funktionellt och hållbart.