Skaffa rätt hemförsäkring

Att skaffa en hemförsäkring är klokt ur många aspekter. Med en trygg hemförsäkring skyddar du dina saker och ditt hem, och du kan dessutom få en rad andra fördelar som rättsskydd, ansvarsskydd och överfallsskydd. Det är därför bra att se över sin hemförsäkring för att vara säker på att den täcker allt som kan inträffa.

Hos https://www.gofido.se/ kan du hitta den försäkring som bäst passar dig. Gofido skräddarsyr försäkringen efter ditt pris och dina behov, utför övervakning kring förändringar och ger dig förslag på vilken försäkring du kan välja. Du kan gå efter deras rekommendationer eller göra dina egna val. På detta sätt kan du undvika att vara under- eller överförsäkrad, och du bestämmer din egen självrisk.

Många utan hemförsäkring

Upp till var tionde svensk hyresgäst saknar hemförsäkringsskydd. Många vet inte vad en hemförsäkring innehåller eller tror att hyreskontraktet eller det allmänna erbjuder skydd vid svårigheter.

Hem- och drulleförsäkring

Insurance,With,Hands,Protect,A,House.,Home,Insurance,Or,HouseEn hemförsäkring är en sorts paket- och basförsäkring som består av flera delar, till exempel brand, stöld och reseskydd. Ibland ingår också allrisk. För att välja rätt hemförsäkring är det klokt att tänka på tre saker:

  • Innehåll – se till att innehållet passar dina behov
  • Pris – du kan välja att betala per månad, kvartal eller år
  • Kundnöjdhet – det finns jämförelsetjänster du kan använda för att se vilka försäkringsbolag som har flest nöjda kunder

Du kan också skaffa en drulleförsäkring som skyddar dina ägodelar när det inträffar oväntade händelser som din hemförsäkring inte har täckning för. Den kallas också för allriskförsäkring och du kan till exempel få ersättning för om du spiller färg i bilen eller om du tappar dina nycklar.

Barnförsäkring och sjukvårdsförsäkring

Om du har barn rekommenderar Konsumentverket att du tecknar en barnförsäkring. För att du själv ska få ett bättre skydd vid sjukdom och olyckor bör du också teckna en privat sjukvårdsförsäkring. En sjukvårdsförsäkring är ett komplement till vår offentliga vård, och ger dig vårdplanering, sjukvårdsrådgivning och rehabilitering, samt förebyggande insatser. Du kan betala baserat på hur omfattande du vill att försäkringen ska vara och din ålder. Det kan vara klokt att teckna en sjukvårdsförsäkring redan tidigt i livet, eftersom det då är lättare att bli godkänd.