Så gör du när oförutsedda utgifter kommer

En oförutsedd utgift kommer när du minst anar det. Helt plötsligt går både kylen och tvättmaskinen sönder samtidigt. Då är det bra att ha en summa pengar undanstoppad.

Ibland händer det saker som inte går att förutse, speciellt om du bor i hus. Med ett hus kan allt hända, allt från en läcka i taket till att kylen pajar. Ibland kommer det flera oförutsedda utgifter samtidigt. När det händer något och du snabbt behöver pengar kan du hos Brixo kan du låna 10000 kronor enkelt och smidigt. Ett snabblån innebär att du kan ansöka direkt på nätet och du får pengarna utbetalda samma dag som lånet beviljas. Om du lånar pengar är det en bra idé att planera för hur du ska betala tillbaka lånet.

Oväntade saker uppstår alltid när du minst anar det

Ett hus består av en massa yttre byggkomponenter som exempelvis tak och fönster. Allt sådant slits på huset och slitage gör att du i sinom tid behöver byta ut vissa delar. Ibland går något sönder innan du kommer underfund med att du bör byta ut det, till exempel värmepannan. Den kanske har levt sin livslängd och helt plötsligt går den sönder och du måste betala för en ny. Då är det bra att ha en buffert för sådana oförutsedda utgifter. Den bufferten kan ni också använda för reparation och underhåll av huset.

Oväntade saker som kan ske:

  • Vattenläcka
  • Översvämning i källaren
  • Taket läcker
  • Värmepannan går sönder
  • Stop i avloppet
  • Vitvaror går sönder

Livssituation avgör storleken på bufferten

För att klara oförutsedda utgifter krävs det att du är beredd på att de kan inträffa. När de händer har du en plan för hur du ska göra med ekonomin för att klara av situationen. Hur stor bufferten bör vara beror på din livssituation. Det är en bra idé att ha en månads avgifter i buffert, helst mer om du har hus och barn. Förvara pengarna på ett vanligt sparkonto så att du enkelt kommer åt dem när du behöver. För att spara ihop en buffert är det bra att försöka månadsspara en summa, helst en automatisk överföring till ett annat konto.