Så håller du din pool fräsch i sommar

Det är riktigt trendigt med pool 2020 och många vill skaffa sig en egen pool inför de varma sommarmånaderna. Utbudet av pooler på marknaden idag är enormt och det går att hitta precis den pool som passar dig och din trädgård.
Även om många drömmer om att ha en egen pool kan det finnas en oro för att det ska bli massor av jobb för att hålla rent och underhålla poolen. En ren och fräsch pool är inte bara trevligt, det handlar faktiskt även om hälsan hos de som vistas i poolen. Men med rätt utrustning är det inte något problem, såhär ser du till att hålla poolen fräsch hela sommaren.
”Branschen har aldrig varit med om ett sådant tryck som nu”, säger Mille Örnmark, ordförande i Svenska Badbranschen i en artikel i Aftonbladet.

Poolrengöringsrobot

Med en poolrengöringsrobot kan du ligga kvar i solstolen medan roboten genomför en snabb och effektiv rengöring av din pool. En poolrengöringsrobot är enkel att använda och kan rengöra poolens botten, väggar och vattenyta. Du väljer själv hur ofta och hur länge den ska rengöra din pool. Välj en robot som arbetar tyst så kan du ostört slumra vidare i solen.

Pooltak och poolskydd

Med ett ordentligt täckande pooltak eller poolskydd förebygger du smuts och löv som hamnar i vattnet, och du behöver inte använda lika mycket kemikalier i vattnet.
Det finns många fördelar med pooltak utöver att den håller din pool ren och fräsch. Din trädgård blir mer säker för små barn och husdjur som annars riskerar att ramla i vattnet. Du behåller även värmen i poolen under längre tid och kan förlänga poolsäsongen.