Skydda ditt hem mot inbrott i höst

Hösten och vintern är de mörkaste årstiderna och det är också då allra flesta inbrott sker. Det kan vara så att du som bor i huset känner dig lite otrygg när du åker till jobbet och lämnar huset hela dagarna. Men det går att skydda sig.

Det är väldigt många som väljer att installera en säkerhetsdörr i villan eller lägenheten. Det är ett bra sätt att skydda ditt hem mot inbrott. Det finns dock också en del andra saker du kan göra för att se till att ditt hem är lite säkrare.

Åtgärder för att skydda hemmet

Det finns faktiskt en hel du kan göra för att känna dig lite tryggare under hösten. Förutom att installera en säkerhetsdörr kan det också vara lämpligt att sätta trygga lås på fönster och dörrar, i alla fall på markplan. Bara en så enkel sak som en säkerhetskedja som gör att människor inte kan rycka upp dörren kan göra att du känner dig tryggare hemma. Det är också bra om du ser till att altandörren är ordentligt låst och att den inte kan öppnas på ett enkelt sätt från utsidan.

Håll koll i närområdet

Oavsett om du bor centralt eller lite mer avsides kan det vara klokt att hålla lite koll i närområdet. Om du ser en bil som står konstigt parkerad, människor som du inte känner igen som smyger omkring på tomterna eller liknande kan det vara klokt att fråga grannar om de har sett något. Bilars registreringsnummer är också alltid bra att anteckna, samt de eventuella tidpunkter bilen setts vid. Har du en trädgård bör du också se till att ta bort lösa föremål som kan användas vid inbrott. Några exempel är:

  • Stegar
  • Krattor och liknande att slå sönder glas med
  • Lösa stenar

 

Du bör också se till att du har bra belysning omkring ditt hus, i alla fall på de sidor du har dörrar och fönster. Många tjuvar avskräcks när de ser att belysningen är tänd. Då syns de nämligen mer och risken är större att de blir upptäckta. Det är inte heller att förglömma styrkan hos larmdekaler placerade på synliga ställen.