Skydda dig från inbrott

En mycket tråkig sak att råka ut för är inbrott i den egna bostaden. Det är oerhört kränkande för den egna integriteten och påverkar din känsla av säkerhet därhemma. Hur kan du då skydda dig från inbrott? Läs mer om det här.

Bristande säkerhet vad gäller hemmets dörrar och fönster är en vanlig anledning till att obehöriga tar sig in. En bra idé är att byta ut befintliga dörrar till så kallade säkerhetsdörrar, som du exempelvis hittar hos https://www.prodoor.se/ och som ger ett effektivt skydd mot intrång. Glöm heller inte altandörrar och liknande entréer till huset, där säkerheten behöver vara lika hög. Det viktiga här är att göra det svårt för tjuven att ta sig in, så att intrånget förhoppningsvis avbryts. Något som också är bra att satsa på är någon form av inbrottslarm som skrämmer bort de ovälkomna gästerna redan från början. Bara en så enkel sak som en ”äkta” larmskylt på huset är mycket avskräckande, men ett komplett larm är det allra bästa. Larmet kan kompletteras med många olika moduler i form av koppling mot larmcentral, sensorer, kameraövervakning och mycket annat.

Statistiken om inbrott

Varje år sker många inbrott runt om i landet, där både företag och privatpersoner drabbas. Trots att mycket täcks av din försäkring är det så många andra värden som påverkas. Den personliga säkerheten är här den viktigaste aspekten, eftersom det förstås är mycket angeläget att kunna känna sig säker i sin egen bostad. Det finns dock en rad olika sätt att skydda sig från inbrott och vi ska presentera dessa nedan.

Få huset att se bebott ut

Du ska under inga omständigheter låta huset se övergivet ut när du reser bort. Här kan du vidta en rad olika åtgärder. Är det sommar kan du be någon att hålla gräsmattan klippt (och på vintern att det är skottat), som nämns på sajten Din Byggare. Satsa på timers i bostaden, där några lampor får tändas på olika tider – gärna genom ett smart system för lampor som du kan styra med en app. Ge absolut inte en ”igenbommad” känsla genom att dra ned rullgardiner och vinkla igen persiennerna – det här skvallrar direkt om att du är bortrest. En bra idé är också att låta en bil stå parkerad i anslutning till bostaden.