Fixa dörren på ditt Ikea-skåp

Ikeas skåp Fabrikör är en av möbeljättens populäraste modeller. Men det har en svag punkt, och det är låset. Det är dock inte särskilt svårt att åtgärda detta.

Gamla läkarskåp är mycket populära, och kan säljas för ganska mycket pengar på Blocket. Det här var inget som gick Ikea förbi, så de gjorde sin egen variant: skåpet Fabrikör. Det är knappast Ikeas mest sålda skåp, men det är en av få Ikea-möbler som man kan hitta på en framskjuten plats i en designintresserad människas hem.

Fabrikör är ganska ny i Ikeas sortiment, men en sak är klar redan nu, och det är att låset inte är av särskilt bra kvalitet. På en av mina favoritsajter, Ikeahackers, hittade jag en video från en kvinna som hade drabbats av detta. Låset hade gått i två delar. Hur hon löste det framgår av det här klippet.

Hon tog helt enkelt bort låset, och ersatte det med en vanlig knopp, en sådan som man har på exempelvis kökslådor. Eftersom det är låset som håller skåpsdörren stängd limmade hon också fast en magnet på insidan av dörren. Vi kommer troligen få se många göra det här ”hacket” de närmaste åren, så kom ihåg vem som var först med det.