Fler väljer städhjälp för att klara vardagsstressen

Vardagsstress är någonting som många upplever. Det kan vara en utmaning att få ihop livets pussel med jobbet, hemmet och kanske även småbarn. Utan återhämtning kan det vara direkt skadligt att ständigt stressa. Så varför inte låta dig avlastas med lite hjälp?

Uppsala Städpartner är precis ett sådant exempel på hjälp du kan ta för att få avlastning i vardagen. Frigör mer tid och reducera vardagsstressen genom att ta hjälp när det kommer till städning i hemmet. Det leder nämligen till att du får tid till återhämtning vilket är oerhört viktigt som det går att läsa om i sverigesradio.se. Utan möjlighet till återhämtning ökar riskerna för ohälsa. Psykiska såväl fysiska. Vi är nämligen inte utvecklade för att vara exekutiva hela dagarna.

För mycket stress ökar risken för sjukdomar

Stresshormonet kortisol brukade vid fara vara i 30 sekunder. I dag håller stressen istället i sig i månader och år. Det skadar minnet, orsakar depressioner och kan ge diabetes som det går att läsa om i di.se.

Vi har förändrat samhället oerhört fort, men biologin har inte hängt med. Vi har svårt att själva se att vår kropp inte är gjord för den värld vi lever i”.

Enligt svd.se tycks stress ofta vara den droppe som till slut får bägaren att rinna över. Vid ett försök på norska elitsoldater framkom att extrem fysisk och psykisk stress ökar tarmläckaget. Det bevisar att stress bidrar till kronisk inflammation. Det ökar också risken för andra sjukdomar. Det är därför viktigt att kartlägga sin stress i vardagen och reducera den så gott det går. Det är viktigt att sänka kraven på sig själv och ta hjälp där det går. Med till exempel städning.