Inspiration för köksrenoveringen

Om du funderar på att göra om ditt kök därhemma så kan du behöva lite inspiration inför renoveringen. När det kommer till trender för kök så finns det en hel del att ta del av. Här tas några favoriter upp, allt för att du ska kunna renovera till dina drömmars kök.

De finns gott om lyxiga kök att inspireras av. Men lyxiga kök behöver inte alltid vara det dyraste på marknaden. Ge husets hjärta ett lyft och inspireras av kökstrender här!

Det personliga köket

En av de hetaste kökstrenderna just nu är det personliga köket. Det kanske inte säger så himla mycket men faktum är att vi har gått bort från det vita och kliniska. Kök ska vara lättarbetade och praktiska såklart, men desto viktigare är det väl då att det är personligt. Speciellt om köket ska fortsätta vara husets hjärta som det också kallas. Vad vill du att hjärtat i ditt hem ska kännas som? Tänk att köket ska vara inbjudande för umgänge, och kännas som er som bor i hemmet. I en artikel från Expressen ger en köksexpert råd kring just det personliga köket. Hon menar på att du bör välja kökslösning utifrån en stil som passar dig och dina behov. Det ska vara en god balans mellan design och funktion.

Grått och trä tar över i köket

Förr skulle allt vara vitt, vitt, vitt. Det är så tråkigt om du vill ha ett trendigt kök idag. I en artikel från Sydsvenskan tar man fokus på trenden med grå kök, och där skriver man bland annat att de mörka köken överlag tar över på bred front. Ett mörkt kök med lyxiga detaljer och möbler ger den rätta moderna känslan, och får du in moderna tekniska lösningar i ditt kök så maxar du verkligen ditt kök på bästa sätt. I Vlt skriver man även om grå och mörka kök, men också om kök i trä. Det må kännas lite 70-tal, men precis som naturmaterial och gedigna miljövänliga material är trendigt när det kommer till inredning överlag, så ska dessa trender nu också appliceras på köket. Vilka träslag är mest populära just nu? I det moderna köket ser vi gärna träslag som alm, vitbonad ask och ek, samt rökt ek och björk.