Öppen planlösning med matbord

Nya hus och lägenheter brukar ofta ha en öppen planlösning. Öppen planlösning brukar oftast innebära att man sätter ihop matsalen och vardagsrummet. Allt fler ser fördelarna med att samla köket och vardagsrummet i ett. Du slipper trängas i köket med ett liten matbord utan kan breda ut ett ordentligt matsalsbord att socialisera kring.

Med en öppen planlösning gäller det att tänka stort. Letar du efter ett matsalsbord att inreda med ska du kolla på Trendrum som har ett enormt sortiment av matbord. Där finns ihopfällbara bord, runda bord och stora klassiska träbord i ek bland en massa annat. Låt familjen och vännerna samlas kring ett matbord som bjuder in till fest, skratt och skoj.

Att inreda på stora ytor har verkligen sina utmaningar. Inspireras av hur Victoria inreder sina 1550 kvadratmeter i Svensk Dam, eller inred din matsal på samma sätt som Isabella ”Blondinbella” Löwengrip.

Matsal och vardagsrum i ett

Det börjar definitivt bli mer regel än undantag att inreda vardagsrummet och köket i samma. Framtidsexperterna menar dessutom att vi snart kommer sluta att inreda vardagsrummet runt TV:n. Det blir istället en mer social plats där man samlas kring andra enheter och där matsalsbordet får en mer betydande del. Något som är vanligt idag är också att ha ett mindre bord i köket där den lilla familjen äter till vardags – men när det bjuds in på kalas och middagar dukar man upp på matbordet i vardagsrummet. För att göra matbordet vackert även när det inte används kan du inreda det med olika detaljer:

  • Vackra dukar
  • Fina ljusstakar
  • Vaser, blommor
  • Skålar i olika former och utföranden

Tänk bara på att inte ställa för mycket på det. Det ska se naturligt och fint ut!

När du inreder din öppna planlösning kan du inspireras av hur du genom färg och form kan skapa distinktion mellan vardagsrummet och köket. En köksö brukar vara populärt att dela av med, men även material som klinker och olika typer av belysning kan dela av ett rum på ett naturligt sätt.

Läs i Aftonbladet hur du kan budgetfixa ditt kök.