Rensa hemma – slänga eller magasinera?

Många har alldeles för mycket saker hemma och framme i sitt hem. Om det är något som du inte använder eller som har någon nytta, så är det viktigt att rensa bort det.

Helt klart är det så att du absolut inte ska slänga arvegods med affektionsvärde eller pengavärde för den delen, eller den där möbeln som du hade som barn men kanske inte har plats för i hemmet just nu. Magasinera dina grejer på ett lagerhotell till bra pris, ett smart och säkert tilltag som förhindrar att ditt hem blir stökigt och överfyllt.

Saker du bör rensa bort och slänga

Eftersom det inte alltid är helt lätt att veta vad du ska slänga och spara så får du här hjälp på vägen. I en artikel från Expressen tar man upp saker som du säkert har därhemma, men som du behöver slänga. Om du har kantstötta tallrikar, gammal reklam och post, Smink äldre än 1 år, kläder som inte används, gamla elektronikprylar, gamla lakan och handdukar, sentimentala ting som du egentligen inte skulle märka om de försvann, gamla läkemedel, kvitton och gammalt och icke värdefulla smycken. Spontana köp, att vi glömmer bort hur mycket grejer vi har och att vi konsumerar på ett helt annat sätt än förr har gjort att vi samlar på oss grejer, skriver Femina i en artikel.

Saker att spara

Vad ska du spara då? Sådant som du kan klara dig utan i hemmet just nu, men som du absolut inte vill skiljas ifrån. Dessa grejer ska in i ett förråd, lånas ut till en vän som behöver dem för tillfället eller magasineras. Glöm inte att det kan ta lång tid att rensa. För familjen Karlander tog det ett helt år att rensa igenom hemmet, men de fick dem att må superbra.

”En del tänker att de ska vara klara med utrensningen på en helg. Men man måste acceptera att det tar betydligt längre tid än så. Många prylar har det tagit flera år att samla ihop, så det är inte så konstigt att det tar tid att rensa ut”, säger mamman i familjen till Sydsvenskan.