Slipp små skadedjur hemma

De flesta av oss tycker att det är mindre trevligt med kryp som spindlar och silverfiskar i våra hem. Men det finns saker som du kan göra för att undvika och få bort skadedjuren. Här ges tips på området. 

Spindlar och silverfiskar är egentligen ganska harmlösa skadedjur, de gör ingen större skada på ditt hem jämfört med andra kryp. Men de är inte så trevliga. Du kan ta hjälp för att slippa dessa, kolla in Skadedjursbekämpning.nu för att få veta mer.

Slipp silverfiskar

Silverfiskar kommer in i ditt hem med varor och föremål som du tar in, såsom matvaror eller kartonger, sedan förflyttar och förökar de sig i ditt hem, skriver Expressen Leva & Bo. Väl i ditt hem söker sig silverfisken sig till fukt, och tar sig då inte helt oväntat till avloppen, där de också hittar sin mat. De gillar även mjöl, bröd och kött. Den äter damm, lim och allt möjligt och kan klara sig utan mat i månader. Men hur håller du dem borta? I en artikel från Nyheter 24 tipsas det om hur du ska bära dig åt för att silverfiskarna inte ska trivas hos dig. Där står det att du ska hålla hemmet rent, försöka att inte ha så mycket föremål på golvet, torka upp vatten och fukt, eftersom de gillar just det. Se till att det finns få skrymslen för silverfisken att gömma sig i och skaffa en insektsdosa.

Få bort spindlar

Detta ter sig ganska likt för vad som gäller silverfiskar. Genom att bland annat hålla hemmet rent, torrt och minimera antalet gömställen. Du kan även få bort dem genom att släcka lamporna när det inte är nödvändigt att ha tänkt och sprid små duttar av rödcederolja på lister. Du kan även göra följande:

”Håll koll på dina krukväxter och plocka bort vissna löv ofta. Döda växtdelar drar till sig insekter, och insekter lockar som bekant till sig spindlar”, skriver Hus&Hem.